Sabo: Vukovaru treba mir kako bi se razvijao

23.09.2022.

14:19

Autor: T.V./HRT/Hina

Predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Željko Sabo

Predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Željko Sabo

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Željko Sabo (nezavisni) izjavio je u petak na konferenciji za novinare kako su mir i sigurnost osnovni uvjeti da bi se Vukovar mogao razvijati, a njegovi stanovnici osjećati sigurno i zadovoljno.

- Mi taj mir imamo i trebamo ga zadržati jer on omogućava normalan život svih građana i razvoj poduzetništva i gospodarstva u gradu Vukovaru, rekao je Željko Sabo u vezi s rezultatima popisa stanovništva po nacionalnoj strukturi, objavljenim u petak, a po kojima je Srba u Vukovaru manje od 30 posto.

Ocijenio je da u godinu i pol dana od prošlih lokalnih izbora (od kada je na vlasti u gradu Vukovaru koalicija Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista uz presudnu potporu nezavisnog Željka Sabe), u Vukovaru nema nemira.

- Ono što se u Vukovaru događalo 2013. i 2014. godine gradu Vukovaru i Vukovarcima sigurno nije donijelo ništa dobroga, ali ta su vremena iza nas, ustvrdio je, ističući kako Vukovaru treba prosperitet i napredak te kako je zato i podupro nedavno prihvćeni gradski proračun za 2023. godinu.

- Proračun je razvojan i moju podršku uvijek će imati proračun koji sadrži demografske mjere i ulaganje u mlade i razvoj, a proračun za 2023. godinu nudi upravo to, rekao je Željko Sabo ne odgovorivši konkretno na primjedbu novinara da je u predizbornoj kampanji uoči lokalnih izbora govorio kako je stanje u Vukovaru loše, a da je za to odgovoran gradonačelnik Ivan Penava.

- Ono što zabrinjava je pad broja stanovnika za više od 20 posto u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Svi trebamo sjesti za stol i vidjeti što se može učiniti i s kojim programima bismo mogli ići pred Vladu kako bi se proces depopulacije zaustavio, poručio je Sabo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!