Zastupnici u slobodnim govorima o inflaciji i galopirajućim poskupljenjima

08.06.2022.

08:32

Autor: M.M./Dnevnik/HRT

Hrvatski sabor

Hrvatski sabor

Foto: HRT / HTV

Hrvatski sabor nastavio je zasjedanje slobodnim govorima zastupnika.

Izlaganja na slobodnu temu prilika je da progovore o problemima koji tište hrvatske građane, a nisu na dnevnom redu, a to su inflacija i galopirajuća poskupljenja.

Od 13 klubova zastupnika, koliko ih se prijavilo za slobodne govore, samo su tri spomenula te probleme, rekla je u podnevnom Dnevniku HRT-ova novinarka Tatjana Munižaba.

- Prošle godine litra ulja bila je 12 kuna, a sada je 19 kuna, znači poskupljenje preko 50 posto. Litra trajnog mlijeka bila je 6.50 kuna, sada je 9 kuna, poskupljenje preko 50 posto, dizel je bio 8.90, sada je 13 kuna, poskupljenje preko 40 posto. Postavlja li si hrvatska vlada pitanja kako hrvatski ljudi preživljavaju, upitala je Karolina Vidović Krišto, nezavisna saborska zastupnica.

- Najugroženija društvena skupina su umirovljenici jer porast mirovina ne prati rast inflacije. Zašto se nije promijenila formula za usklađivanje mirovina, upitao je Siniša Hajdaš Dončić, Klub zastupnika SDP-a.

Nažalost mjere koje smo do sada vidjeli krajnje su reaktivne, polovične i nesustavne. Poručujem Vladi - ako nemate svojih ideja, oporba je počela izlaziti sa svojim prijedlozima, uzmite ponešto. Ne zamjeramo, u politici nema plagijata, ali molim vas, učinite nešto što prije, poručio je Domagoj Hajduković, Klub zastupnika Socijaldemokrati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!