Sabor minutom šutnje obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

25.11.2021.

10:23

Autor: M.M./Hina/HRT

Sabor minutom šutnje obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Sabor minutom šutnje obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Foto: Arhiva/Patrik Macek / Pixsell

Hrvatski sabor minutom šutnje obilježio je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

- Odajmo počast svim ženama koje su bile žrtve nasilja, osobnim djelovanjem jačajmo svijest u društvu o potrebi njihove zaštite, pozvao je zastupnike predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Učinimo kao Sabor dodatni napor da osvijestimo građane o tome da su međusobno uvažavanje i tolerancija vrlo važan čin i dio naših života, rekao je, pozvavši sve institucije da pojačaju kažnjavanje onih koji vrše nasilje nad ženama.

Sabor je minutom šutnje obilježio Međunarodni dan na poticaj Sandre Benčić (ZLB).

- Želimo ukazati na pogubnu činjenicu da je svakih 15 minuta jedna žena žrtva nasilja u obitelji, danas će se, svakih 15 minuta, u Sabornici oglasiti alarmi kako bi se osvijestila činjenica koliko su često žene žrtve nasilja, rekla je zastupnica.

Ne dovodeći u pitanje njen prijedlog, predsjednik Sabora prigovorio joj je da nije poštovala dogovorenu proceduru.

- Dogovorili smo se da se takvi zahtjevi upute predsjedniku prije zasjedanja, da se dogovorim, a kada na ovaj način, izvan procedure, to predlažete, smatram da to nije fer prema svima nama, kazao joj je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!