Sabor neće raspravljati o Horvatovu opozivu

21.02.2022.

12:33

Autor: I.Z./HRT/Hina

Sjednica Hrvatskog sabora, arhiva

Sjednica Hrvatskog sabora, arhiva

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Hrvatski sabor danas je promijenio plan rada iz kojeg je 'ispala' rasprava o opozivu Darka Horvata s dužnosti ministra graditeljstva planirana za srijedu s obzirom na to da je Horvat razriješen nakon što je uhićen zbog sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti.

Tjedni plan rasprava promijenjen je nakon što je Sabor od Vlade dobio obavijest odnosno rješenje da je Horvat razriješen na osobni zahtjev.

Pravo odlučivanja o dnevnom redu u ovlasti je predsjednika Sabora, a iz Sabora objašnjavaju da nema smisla raspravljati o opozivu ministra koji je podnio ostavku.

Bivši ministar graditeljstva ostavku je podnio u subotu, kada je uhićen i kada mu je nakon ispitivanja u USKOK-u određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti.

Horvatov opoziv koncem siječnja inicirala je ujedinjena oporba nezadovoljna sporošću kojom se nakon potresa obnavljaju Zagreb i Banovina te nedovoljnim povlačenjem sredstava iz Fonda solidarnosti EU-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!