09:24 / 26.01.2022.

Autor: HRT/Hina

'Mostovac' Grmoja ipak morao napustiti Sabornicu

Nikola Grmoja

Nikola Grmoja

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Mostov zastupnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon kraćeg 'natezanja' sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, ipak morao napustiti Sabornicu jer je dan ranije dobio zabranu da u utorak i srijedu bude u dvorani.

- Jučer ste dobili stegovnu mjeru, ne možete biti jučer i danas u Sabornici, rekao je Grmoji predsjednik Sabora na početku jutrošnjeg zasjedanja, zamolivši ga da napusti Sabornicu.

Grmoja je pak ustrajao da mu je potpredsjednik Sabora Ante Sanader, koji je u utorak vodio sjednicu, protuposlovnički izrekao stegovnu mjeru.

- Oduzima mi se pravo govora na dva dana, takva mjera ne postoji u Poslovniku, nije me udaljio sa sjednice, a na to je upozorio i Arsen Bauk, argumentirao je Mostov zastupnik.

Jandroković je potom odredio stanku kako bi točno utvrdio što se dogodilo, a kad je stanka završila, pozvao je Grmoju da, ipak, napusti Sabornicu.

Situacija je vrlo čista i jasna, možete provjeriti, poručio mu je Jandroković.

- Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen, izjavio je Grmoja i podsjetio da je stegovnu mjeru 'zaradio' nakon što je tražio da se HDZ očituje o zadarskim uhićenjima zbog navodnih prijetnji premijeru.

- Ne bojte se, toliko ste toga već izrekli, ako niste bili uhićeni, nećete nikada, kroz smjeh mu je uzvratio Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!