12:39 / 07.06.2018.

Autor: T.M./B.S.LJ./HRT

Sabor o Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji

Predrag Štromar (foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Predrag Štromar (foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ministar graditeljstva predstavio je novi program stambenog zbrinjavanja, koji je oporba nazvala "kozmetičkim mjerama".
Hrvatski sabor raspravljao je o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o društveno poticanoj stanogradnji. Ministar graditeljstva predstavio je novi program stambenog zbrinjavanja, koji je oporba nazvala "kozmetičkim mjerama".

Predrag Štromar, aktualni ministar graditeljstva koji je prije 17 godina, kada je nastao prvi zakon o POS-u, bio u istoj stranci s njegovim autorom Radimirom Čačićem, sad taj zakon mijenja jer želi, kaže, pomoći demografskoj obnovi Hrvatske. U tu svrhu predstavlja novi program stambenog zbrinjavanja usmjeren zadržavanju i privlačenju deficitarnih kadrova, ponajprije u nedovoljno razvijena područja.

Oporba ne vjeruje da će to postići i njegove mjere naziva "kozmetičkima". Pogotovo mu ne vjeruje kada tvrdi da ovim izmjenama neće poskupiti POS-ovi stanovi, a onda kaže da će četvorni metar stana, umjesto dosadašnjih 8400 kuna, sada biti 9000 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!