Sabor: Pernara saborska straža iznijela iz sabornice

02.07.2018.

22:05

Autor: S.M./Hina/HRT

default error photo
Pernar je dobacivao iz klupe zastupniku nacionalnih manjina Furiu Radinu koji u ime Kluba govorio o referendumskim inicijativama. Nije ovo birtija, komentirao je Radin.
Saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara večeras je ponovno saborska straža morala iznijeti iz sabornice jer se oglušio na zahtjev predsjedavajućeg Siniše Hajdaš Dončića da napusti sjednicu.

Nakon dobivene dvije opomene zbog dobacivanja iz klupe te nakon zahtjeva predsjedavajućeg da se udalji sa sjednice, Pernar je ostao sjediti na svom mjestu, te zahtjevao da mu se povuče opomena. Nakon određene petominutne stanke morala je intervenirati saborska straža i fizički ga iznijeti.

Pernar je dobacivao iz klupe zastupniku nacionalnih manjina Furiju Radinu koji u ime Kluba govorio o referendumskim inicijativama. Nije ovo birtija, komentirao je Radin.

A kako je priča počela? Pogledajte:

Potom je Pernar iznijet iz sabornice, a Radin je imao potrebu ukratko objasniti što se ustvari dogodilo:


Sabor raspravlja o zahtjevima za raspisivanje referenduma dvije građanske inicijative: inicijative "Narod odlučuje" o promjeni izbornog sustava i inicijative "Istina o Istanbulskoj" o otkazivanju Istanbulske konvencije.

Pernar izbačen iz sabornice i lani u siječnju

Potkraj siječnja 2017. godine saborske sigurnosne službe izvele su Ivana Pernara jer je nekoliko puta prekidao raspravu o izvješću Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a za vrijeme izlaganja Ivana Sinčića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!