18:32 / 19.07.2019.

Autor: HRT

Sabor: Potvrđeni svi ministri i dva potpredsjednika Vlade

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odmah nakon izglasavanja novi ministri i potpredsjednici Vlade položili su prisegu.
Hrvatski sabor na izvanrednoj sjednici potvrdio je šest novih ministara i dva potpredsjednika Vlade bez glasova većine oporbe koja se nakon stanki nije vratila u sabornicu, dok je glasovanje o novom ministru rada Josipu Aladroviću privremeno bilo odgođeno dok nije završila rasprava na matičnom odboru.

Novi ministar uprave je Ivan Malenica, nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, a ministrica za poljoprivredu Marija Vučković, odlučio je Hrvatski sabor. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova vodit će pak Gordan Grlić Radman. Sabor je potvrdio i novog ministra državne imovine Marija Banožića te ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića. Saborska većina povjerenje je iskazala i dvojici novih potpredsjednika Vlade - ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, koji će preuzeti koordinaciju za ljudska prava, te ministru financija Zdravku Mariću koji će kao potpredsjednik Vlade biti nadležan za gospodarstvo.

Odmah nakon izglasavanja novi ministri i potpredsjednici Vlade položili su prisegu.

Ivan Malenica dobio je 82 glasa "za" i 3 "protiv", Vesna Bedeković 82 "za" i 2 "protiv", po 82 glasa "za" Marija Vučković, Gordan Grlić Radman i Marko Pavić, Mario Banožić je dobio 82 glasa "za" i 3 "protiv".

Povjerenje ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću te ministru financija Zdravku Mariću kao potpredsjednicima Vlade iskazala su 82 zastupnika. O Josipu Aladroviću Sabor je glasovao nakon završetka rasprave na Odboru za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. On je dobio 79 glasova "za" i jedan "protiv".

Od oporbe u sabornici glasovali su samo nezavisni Marko Vučetić, Gordan Aleksić (SNAGA) i Snježana Sabolek (Živi zid) koji su bili protiv.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!