10:08 / 06.06.2018.

Autor: B.S.LJ/HRT

Sabor: Povišeni tonovi zbog videoprezentacije

-

-

Foto: - / -

U Saboru je došlo do rasprave između njegova predsjednika Gordana Jandrokovića i šefa Mosta Bože Petrova.
U Saboru je došlo do rasprave između njegova predsjednika Gordana Jandrokovića i šefa Mosta Bože Petrova, kojemu je zasmetalo što Mostu nije dozvoljeno da za vrijeme slobodnog izlaganja klubova prikažu videoprezentaciju o mikrosolarima kojom bi prezentirali Mostov prijedlog zakona kojemu je cilj, objasnio je, reducirati energetsko siromaštvo. Jandroković to nije dozvolio.

"Ono što je zanimljivo, ovu današnju videoprezentaciju mi nismo mogli održati. predsjednik Sabora jučer je dao dopis u kojem govori da to nije praksa. Ja sam vrlo pažljivo slušao govor na svečanom Danu Sabora o uvođenju novih tehnologija. Ne vidim razloga zbog čega video prezentacija, koja govori 1000 riječi, jer ste nam dali pet minuta, nije ta nova tehnologija", komentirao je Petrov.

Jandroković je rekao da to zaista nije praksa, "da bi to uvelo nešto novo" i da o tome može odlučiti Predsjedništvo. "Ja o tome ne želim odlučivati jer smatram da za to nisam ovlašten. To bi bilo kršenje Poslovnika", rekao je, zaključivši: "Videoprezentaciju dosad nikad nismo imali i to nije definirano Poslovnikom da to treba i može biti... Možemo raspravljati na Predsjedništvu oko toga".

Sjednicu Sabora uživo možete pratiti na HRT4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!