10:44 / 26.04.2018.

Autor: D.M./HRT

Sabor poziva kandidate za povjerenika za informiranje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sabor povjerenika bira na pet godina uz mogućnost ponovnog izbora. Aktualnu povjerenicu Anamariju Musa izabrao je u listopadu 2013., što znači da joj na jesen istječe mandat.
Hrvatski sabor pozvao je osobe zainteresirane za obnašanje dužnosti povjerenika za informiranje da u idućih mjesec dana dostave kandidature Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a javni poziv Sabor je objavio na svojim mrežnim stranicama.

Sabor povjerenika bira na pet godina uz mogućnost ponovnog izbora, prvu, aktualnu povjerenicu Anamariju Musa izabrao je u listopadu 2013. godine, što znači da joj na jesen istječe mandat.

Kandidati za povjerenika prolaze sigurnosnu provjeru, a među 'papirima' koje moraju dostaviti mora biti i potvrda Porezne uprave da su podmirili sve dospjele porezne obveze. Priloženi životopisi kandidata biti će javno objavljeni na saborskoj mrežnoj stranici, smatra se, naime, da prijavom na Javni poziv podnositelj daje suglasnost za to.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!