14:15 / 20.04.2018.

Autor: I.M./Hina

Sabor primio na znanje izvješća o radu DORH-a za 2015. i 2016.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski sabor primio je na znanje izvješća o radu Državnog odvjetništva za 2015. i 2016. godinu.
Hrvatski sabor primio je na znanje izvješća o radu Državnog odvjetništva za 2015. (sa 72 glasa 'za', 11 suzdržanih i devet 'protiv')  te za 2016. godinu (sa 74 'za', devet suzdržanih i 16 'protiv').

Peđa Grbin poručio je kako je SDP-u potpuno neprihvatljivo glasovati samo o "primanju na znanje" izvješća o radu Državnog odvjetništva. Držim da je naša obveza kao zastupnika jasnim glasovanjem i izražavanjem stava oko toga reći slažemo li se sa načinom na koji je Državno odvjetništvo radilo svoj posao i kako je dosadašnji državni odvjetnik gospodin Cvitan obnašao svoju dužnost, rekao je Grbin. 

Potporu zastupnika dobio je zaključak Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, kojeg je i Vlada prihvatila, da se povećaju sredstva za rad Državnom odvjetništvu u području intelektualnih usluga neophodnih za kvalitetan i pravovremeni rad te da Vlada predloži izmjene ZKP-a u dijelu koji otvara prostor za produženje rokova trajanja sudskih procesa koji, bilo onima koji tuže ili onima koji su tuženi, uskraćuje pravo na presudu u što kraćem roku.

Sabor je većinom glasova prihvatio Izvješće o sastancima Europskog vijeća kojeg je Saboru podnio premijer Andrej Plenković. Sabor je izmijenio Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom kojim se, među ostalim, želi olakšati uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada. Izmijenjen je i Zakon o središnjem registru osiguranika.Cvitan potvrdio da su on i njegova obitelj pod policijskom zaštitom

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!