11:10 / 03.11.2021.

Autor: V.G./Hina/HRT

Sabor: Raspisan natječaj za tri člana NO HRT-a

HRT

HRT

Foto: Luka Stanzl / HRT

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio je u srijedu natječaj za izbor tri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (HRT), a postupak izbora pokreće se zbog isteka mandata tri sadašnja člana Nadzornog odbora.


Mandati 15. prosinca istječu predsjedniku Mladenu Čuturi, zamjenici Maji Martinović i članici Morani Paliković Gruden.

Kandidature s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja, dostavljaju se Odboru za medije u roku od 15 dana od dana objave natječaja.

Za članove Nadzornog odbora HRT-a mogu biti birani samo hrvatski državljani koji imaju završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika, te najmanje deset godina radnog iskustva.

Pri izboru članova Nadzornog odbora HRT-a vodit će se računa o tome da barem po jedan član bude iz financijske i pravne struke te da većina članova Nadzornog odbora HRT-a ima radnog iskustva s područja medija.

Na prijedlog Odbora za medije, članove Nadzornog odbora HRT-a, na mandat od četiri godine, imenuje Hrvatski sabor većinom glasova svih zastupnika.

Natječaj za izbor tri člana NO HRT-a objavljen je u srijedu na mrežnoj stranici Hrvatskog sabora.

Nadzorni odbor HRT-a ima pet članova, četiri imenuje i razrješuje Sabor, dok je jedan član predstavnik radnika HRT-a.

Uz troje članova kojima istječu mandati, članovi Nadzornog odbora HRT-a su Antonija Petričušić i Darijo Špelić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!