13:47 / 03.12.2018.

Autor: Hina

Sabor: Revizoru Klešiću još jedan osmogodišnjji mandat

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Klešiću, koji je bio jedini kandidat za novoga glavnog državnog revizora, aktualni manadat istječe 10. prosinca ove godine.
Aktualnoga glavnog državnog revizora Ivana Klešića, Hrvatski je sabor danas jednoglasno imenovao na još jedan osmogodišnji mandat.

Klešiću, koji je bio jedini kandidat za novog glavnog državnog revizora, aktualni manadat istječe 10. prosinca ove godine.

Klešić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je završio poslijediplomski specijalistički studij i magistrirao na temu "Uloga državne revizije u revidiranju središnjih banaka".

Nakon završetka studija radio je u Automehanici Karlovac, a od 1991. u MUP-u PU karlovačke, kao načelnik Odjela zajedničkih poslova.

Od 1. siječnja 1997. zaposlen je u Državnom uredu za reviziju, u kojemu je 15 godina bio pročelnik Područnog ureda Karlovac. Tijekom rada kontinuirano se usavršavao i stekao stručne certifikate iz područja menadžmenta, računovodstva i revizije te objavio više stručnih radova.

Sabor ga je 10. prosinca 2010. imenovao glavnim državnim revizorom.

Sabor je donio odluku o prestanku zastupničkog mandata Ivana Kovačića, kojeg u saborskim klupama nastavlja mijenjati Ante Pranić.

Kovačić, koji je kratko bio ministar uprave, u Saboru je djelovao kao nezavisni u Klubu Mosta nezavisnih lista.

Predsjedniku Sabora poslao je pisanu izjavu o ostavci, izvijestio je predsjednik MIP-a Žarko Tušek, podsjetivši da je Kovačić svoj mandat dva puta stavljao u mirovanje a da ga od 5. prosinca prošle godine mijenja Pranić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!