08:30 / 25.03.2020.

Autor: S.M./HRT/Hina

Sabor zasjeda u staroj Ininoj zgradi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prije plenarne sjednice održat će se i sjednica saborskog Predsjedništva.
Sabor je rad nastavio minutom šutnje za Anamariju, 15-godišnjakinju stradalu u nedjeljnom potresu u ZagrebuU.  potresu je zgrada Hrvatskoga sabora na Trgu svetog Marka pretrpjela oštećenja, pa zastupnici od danas privremeno zasjedaju u Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici, koja za Hrvatsku ima povijesno značenje.

- Neka je Anamariji laka hrvatska zemlja, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandrokovć. 

U potresu oštećena zgrada Hrvatskog sabora 

Sabor zasjeda u podrumu Inine zgrade koja za Hrvatsku ima povijesno značenje, Sabor je u njoj 1991. donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom.

Zastupnici poštuju stroge mjere zaštite od zaraze koronavirusa, raspršeni su po dvorani u kojoj su samo stolice, nema stolova. Jandroković podsjeća da u dvorani mogu biti maksimalno po dva predstavnika svakog od 14 zastupničkih klubova.

Kad dođe do glasovanja, glasovat će se na način da će 50 zastupnika biti u prvoj, isto toliko u drugoj, pa u trećoj skupini, najavio je. Zastupnike je zamolio za odgovornost i ozbiljnost.

- Htio bih da pokažemo da Hrvatski sabor može kvalitetno i odgovorno  odigrati svoju ulogu, naša je glavna zadaća donošenje zakona, rekao je predsjednik Sabora zastupnicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!