13:27 / 29.09.2021.

Autor: Tatjana Munižaba/HRT

Saborski odbor o predsjedniku Vrhovnog suda u ponedjeljak

Vrhovni sud

Vrhovni sud

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Sve dok se premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović ne dogovore - nećemo imati predsjednika Vrhovnog suda. HRT neslužbeno doznaje kako je sjednica saborskog Odbora za pravosuđe sazvana za ponedjeljak u podne.

Podsjetimo, u tijeku je treći pokušaj izbora predsjednika Vrhovnog suda. Kandidati su saslušani prije tri tjedna ali je zbog dodatnih konzultacija i dogovora unutar vladajuće koalicije glasanje odgođeno.

To daljnje je stiglo, kaže Tatjana Munižaba - u ponedjeljak u podne, kako neslužbeno doznaje - sazvana je sjednica saborskog Odbora za pravosuđe. Nakon sjednice će se znati ima li sudac Trgovačkog suda Radovan Dobronić, kojega predlaže predsjednik potporu HDZ-a, ili ide četvrti krug. 

Uz Dobronića, kandidati su Barbara Gundić, Marin Mrčela (trenutačno v.d. predsjednika Vrhovnog suda), Lana Petö Kujundžić i Šime Savić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!