20:19 / 20.01.2022.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Saborski odbor za financije će pozvati Vujčića i Švaljek

Saborski Odbor za financije

Saborski Odbor za financije

Foto: Dnevnik / HRT

Saborski Odbor za financije održao je sjednicu na kojoj se govorilo o trgovanju vijednosnim papirima zaposlenika Hrvatske narodne banke. Zaključeno je da će odluke moći donijeti tek kada dobiju na uvid službene podatke HANFA-e i Središnjeg klirinškog depozitarnog društva o tom slučaju. 


Odbor će se ponovno sastati za 8 dana, a na sjednicu će biti pozvani guverner Boris Vujčić i njegova zamjenica Sandra Švaljek.

- Ovdje je gospodin Vujčić u doba dok je već bio zamjenik guvernera trgovao svojim dionicama mjesec dana prije donošenja zakona o HNB-u, a sada evo najavljuju izmjene tog zakona pa će se i trgovanje odnosno posjed obveznica isto tako zabraniti. Dakle ovo je prije svega etičko pitanje, rekla je Marijana Puljak, Klub zastupnika Centra.

- Ovo su bile ozbiljne optužbe, strašne za koje svakom čovjeku  sigurno da nije ugodno za čuti, bilo običnom građaninu, bilo rukovoditelju bilo koje insititucije. Prema tome idemo to onda na valjani način i rasvijetliti, a ne da to bude samo na temelju novinskih članaka, rekla je Grozdana Perić, predsjednica Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!