11:51 / 27.08.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Sačić: Bajić odgovoran za neprocesuiranje zločina u Gruborima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sačić tvrdi da odgovornost za neprocesuiranje ratnog zločina snosi bivši glavni državni odvjetnik, te podsjeća na presude domaćih i međunarodnih sudova, prema kojima, njegove odgovornosti u zataškavanju slučaja Grubori, nema.
Saborski zastupnik Kluba Hrvatskih suverenista Željko Sačić reagirao je na navode o povezanosti s ubojstvima počinjenim u Gruborima prije 25 godina.

Podsjetio je na presude domaćih i međunarodnih sudova, prema kojima, pojašnjava Sačić, njegove odgovornosti u zataškavanju slučaju Grubori, nema. Tvrdi da odgovornost za neprocesuiranje ratnog zločina snosi bivši glavni državni odvjetnik.

- U vrijeme kada je procesuirano ovo zlodjelo u Gruborima DORH-om je vladao Mladen Bajić i on je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da zataška i zaustavi procesuiranje svojih prijatelja, političkih istomišljenika, ideoloških istomišljenika koji su najodgovorniji za neprocesuiranje kaznenih djela, rekao je Željko Sačić, Klub zastupnika Hrvatskih suverenista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!