17:52 / 07.06.2019.

Autor: HRT

SAD donirale civilnoj zaštiti 170 tisuća dolara vrijednu opremu za spašavanje

-

-

Foto: - / -

170 tisuća dolara vrijednu opremu za traganje u ruševinama, poplavama te opremu za kemijsku, biološku i nuklearnu zaštitu donirale su SAD Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a.
170 tisuća dolara vrijednu opremu za traganje u ruševinama, poplavama te opremu za kemijsku, biološku i nuklearnu zaštitu donirale su Sjedinjene Američke Države Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a.

U primopredaji opreme sudjelovali su ministar Božinović i američki veleposlanik Kohorst koji su imali priliku vidjeti opremu s kojom raspolaže.

- Ona slijedi jednu logiku stalne nadogradnje. Donacija iz 2017- te je nadograđena danas sa dodatnom opremom, s generatorima, detektorima kretanja u ruševinama, sve je to zadnja stvar tehnike, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

- Ovo je još jedan sjajan primjer kako naše dvije zemlje mogu surađivati, pogotovo na humanitarnom planu. Doista nam je čast predstaviti Hrvatima opremu koja će im diljem zemlje pružati sigurnost, William R. Kohorst, veleposlanik SAD-a u RH.

Pored Kohorsta i Božinovića, primopredaji su nazočili pomoćnik ministra Damir Trut te načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite Igor Milić koji su veleposlanika i ministra i upoznali s izloženom opremom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!