18:39 / 05.04.2019.

Autor: HRT

Sadržaji za osobe oštećena sluha

-

-

Foto: - / -

Hrvatska radiotelevizija iz godine u godinu povećava opseg njima prilagođenog programa.
U Zagrebu se održava konferencija Europske federacije nagluhih osoba. Raspravlja se o pristupačnosti različitih sadržaja osobama oštećena sluha.

U Hrvatskoj ih je oko 56 tisuća, a Hrvatska radiotelevizija iz godine u godinu povećava opseg njima prilagođenog programa.

- Pokušavamo uvesti različite programske sadržaje - od zdravlja, kulture, programa za manjine, prava potrošača. Da se uključene različite teme. Prošle godine smo intenzivno počeli raditi na uvođenju programa prilagođenog za djecu i mlade, kazala je Suzana Ivančić iz odjela Prilagodba programa osobama s osjetilnim teškoćama.

- Nama je potrebno još bolja tehologija da mogu gluhi i nagluhi pratiti što se događa u Hrvatskoj. Nema titlovanja u svim emisijama, nema televizija za gluhe i nagluhe. To je jako veliki problem, rekla je predsjednica Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih Jadranka Krstić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!