13:03 / 09.02.2018.

Autor: HRT

"Sanacija Karepovca ne bi trebala ostaviti posljedice na zdravlje"

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Problemi mogu nastati kod asmatičara kao i onih koji su dulje izloženi štetnim spojevima, upozorava kemičar i toksikolog Franjo Plavšić.
Sanacija Karepovca ne bi trebala ostaviti veće posljedice na zdravlje ljudi. Problemi mogu nastati kod asmatičara te onih koji su dulje izloženi štetnim spojevima, upozorava kemičar i toksikolog Franjo Plavšić.

Pritom ističe da se u Splitu neki plinovi nepotrebno mjere te da ne treba postavljati nove mjerne postaje. Nije ih, kaže, bilo ni na zagrebačkom Jakuševcu čija je sanacija trajala pet godina. 

"Na samom Jakuševcu, moram priznati, nije ih bilo. Bilo je nekih uređaja za mjerenje, ali nije bilo kao što vi imate u Splitu. U principu, zapravo ne očekujemo neke teže učinke. Ja se slažem, mučnina i povraćanje su ružni simptomi, ružni znakovi, ali to je tako", kaže kemičar i toksikolog Plavšić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!