15:49 / 01.06.2020.

Autor: Mladen Šarić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Sanacija opasnih raskrižja u Međimurju

-

-

Foto: - / -

U Međimurju se saniraju opasna raskrižja. Da je riječ o prijeko potrebnim zahvatima, svjedoči, nažalost, i posljednja nesreća u kojoj su poginule dvije osobe.
U Međimurju se saniraju opasna raskrižja. Da je riječ o prijeko potrebnim zahvatima, svjedoči, nažalost, i posljednja nesreća u kojoj su poginule dvije osobe.

Ovdje se nedavno ugasio život bračnog para iz Orehovice. Nesreća je bila zvono za uzbunu, pa je to opasno raskrižje županijske i državne ceste između Male Subotice i Orehovice brzo sanirano.

- Postavili smo jednu od mjera za smirivanje prometa, izgrađene su uzdignute plohe na cesti, uređena je horizontalna signalizacija, za koju vjerujem da će biti dostatna da vozače upozori na blizinu opasnog raskrižja, rekla je Ljerka Cividini, ravnateljica Županijske uprave za ceste.

Sanaciju čekaju još dva opasna raskrižja - u Štefancu i u Čakovcu.

- U sufinanciranju sanacija ovih raskrižja pomaže nam Nacionalni program za sigurnost cestovnog prometa koji je u posljednje četiri godine izdvojio dva milijuna 600 tisuća kuna, naglasila je Alenka Hošnjak, voditeljica Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU međimurske.

- Postavili smo displej uređaje u blizini osnovnih škola, mjerače brzine na svim opasnim raskrižjima u ulasku u naselje, a ovih dana postavljamo zvučne vibro trake, govori Cividini.

Gradi se i kružni tok kod čakovečkog nadvožnjaka u Kalničkoj ulici, rekonstruira državna cesta između Štefanca i Male Subotice. Radovi traju i na čakovečkoj sjevernoj obilaznici.

- Unatoč smanjenu nesreća za 30 posto i smanjenju broja ozlijeđenih osoba, na žalost više osoba je smrtno stradalo na području županije, ali ovo ulaganje u infrastrukturu doprinijet će boljem stanju sigurnosti na cestama, naglašava Siniša Šajnović, načelnik Prometne policije PU međimurske.

U gradnju i obnovu cesta te rekonstrukciju opasnih raskrižja ulaže se više od 60 milijuna kuna, a najveći dio financiraju Hrvatske ceste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!