Sanader dobio odvjetnika po službenoj dužnosti

08.02.2019.

11:48

Autor: D.M./HRT

default error photo
Odluku suda da mu dodjeli branitelja po službenoj dužnosti Sanader ocijenio kao kršenje ustavnih prava.
Zbog nedolaska branitelja Ive Sanadera na suđenje za aferu Ina-Mol sutkinja Županijskog suda Maja Stipić Štampar odgodila je raspravu na kojoj su trebali svjedočiti bivši čelnici Ine Davor Štern i Damir Vanđelić, a bivšem premijeru dodijelila je branitelja po službenoj dužnosti, što je on ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

- Sanader: Tko kaže da će biti pravomoćna presuda?


Sanaderovi branitelji Čedo Prodanović i Jadranka Sloković ispričali su svoj nedolazak na sud bolešću. Prodanović je kao razlog nedolaska naveo operaciju, dok je Sloković prije rasprave obavijestila sutkinju kako ima virozu.

Sanader je ustvrdio kako smatra da ne postoje razlozi za postavljanje branitelja po službenoj dužnosti jer njegovi odvjetnici "redovito dolaze na rasprave" te kako im je ovo "prvi nedolazak na sud u devet godina koliko se vod postupak". "Kako će se branitelj po službenoj dužnosti u 10 dana spremiti za spis koji ima više od 10.000 stranica. Odbacujem da me netko takav brani'', izjavio je Sanader.

Na novom suđenju za primanje mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini uz Sanadera je optužen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi iako i dalje nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!