16:56 / 17.01.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Sanader: Grbinova trbuhozborka Ahmetović kopala da zaustavi gradnju LNG terminala

Ante Sanader

Ante Sanader

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader osvrnuo se na izjavu političke tajnice SDP-a Mirele Ahmetović da su HDZ i premijer demontirali institucije koje državu čine državom, nazvavši je "Grbinovom trbuhozborkom" i "partijskom komesarkom" te ju je prozvao zbog "bjesomučne hajke" na LNG.

- Kako bi osporila tvrdnju predsjednika HDZ-a o demontaži države javila se Grbinova trbuhozborka, a tko drugi nego Mirela Ahmetović. Ista ona koja je rukama i nogama kopala kako bi zaustavila gradnju LNG terminala, američko-europskog projekta od strateško interesa za Republiku Hrvatsku, napisao je Sanader na Facebooku u ponedjeljak.

Naveo je kako je "partijska komesarka" prijetila da će leći i pred bagere kako bi zaustavila gradnju.

- Bjesomučnom hajkom na LNG, lažno je tvrdila kako 'nikom nije potreban', te kako 'neće biti nikakvog interesa'. Upravo, sve suprotno, zahvaljujući Vladi HDZ-a, poručio je Sanader.

Dodao je kako su kapaciteti u Omišlju već sada 100 posto popunjeni tri godine unaprijed, što potvrđuje ne samo poslovni, nego i geostrateški smisao tog projekta, a istaknuo je i kako je to posebno važno u trenutku kada je cijeli svijet suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata.

- Osjeti se ona i u nas, ali za razliku od mnogih mi ćemo uvijek imati sigurnu dobavu plina, zahvaljujući LNG-u. No, da je bilo po Ahmetovićki i ostatku ostataka SDP-a, proveli bi se u ovom slučaju, kao i u vrijeme kada su prije šest godina obnašali vlast u Hrvatskoj, ocijenio je.

Naveo je kako smo tada bili među deset najgorih ekonomija svijeta, da je BDP padao 12 kvartala zaredom, odnosno tri godine, a kreditni je rejting srušen dva puta do razine tzv. "smeća".

Dodao je i kako je "Ahmetovićkina stranka koja je tada 'preobrazila' Hrvatsku" smanjila radnička prava, a učiteljima plaće te im ukinula božićnice i regres, dok je predstečajnim nagodbama "uništila" na desetke tisuća radnih mjesta. Naveo je i kako su se na društvenim mrežama pojavile grupe koje su pozivale mlade da napuste Hrvatsku.

- I takvi bi ponovno preuzeli odgovornost za Hrvatsku, upitao je Sanader.

Ahmetović je u subotu reagirala na intervju premijera Plenkovića na Hrvatskom radiju da je Vladi na prvom mjestu izgradnja društva, dok paralelno u Hrvatskoj niz aktera rade na demontaži državnih institucija - rekavši da su HDZ i on demontirali institucije koje državu čine državom.

- U njegovim Vladama sjedili su ljudi koji su krali od vlastitih građana, ali ni to im nije bilo dosta pa su počeli krasti i od Europe, navela je, između ostalog, Ahmetović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!