Zapošljavanje sinova: Sanader odgovorio Milanoviću

04.02.2022.

15:56

Autor: HRT

Ante Sanader i Zoran Milanović

Ante Sanader i Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Ante Sanader komentirao je zapošljavanje svojeg sina u Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije čiji je predsjednik. 

- Moj sin postavljen je na mjesto voditelja vatrogasnog centra. Za to nije predviđen natječaj, izabran je od predsjedništva Vatrogasne zajednice. Moj sin je zapovjednik DVD-a Kaštel Gomilica, ima sve kvalifikacije. 15 je godina vatrogasac, dobrovoljni vatrogasac, tri puta izabran za najboljeg vatrogasca i dobio je podršku članova iz cijelog područja županije. Znači radi se o postavljenju koje je kao bilo koje drugo postavljenje, kazao je Ante Sanader

Sanader kaže da je dobro što se to preispituje, da se na tepih stavi i njegov sin, ali i ostali. Osvrnuo se na konferenciju za novinare predsjednika Zorana Milanovića te kazao kako je njegov sin "radio kod bespravnog graditelja Latkovića kojega cijela javnost osuđuje, a Milanović brani".

- Što se tiče predsjednika Milanovića, očito je da je to posljedica naših postavljanja pitanja, na koje još nismo dobili odgovor. A to su: Što se dogodilo u aferi Janaf poslje 'jedenja ostataka hrane'?, Što je sa dva milijuna kuna zarađenih od konzultantskih poslova? i Što je s deklasifikacijom putovanja od prije godinu dana?, kazao je Sanader.

Mogu li dezodorans i sapun pomoći Hrvatima u BiH?

Osvrnuo se i na Milanovićeve izjave o tome da Vlada nije ništa napravila za Hrvate iz BiH. Kazao je kako je Milanović osobno prisustvovao izbornom skupu Željka Komšića te upitao "mogu li dezodorans i sapun koje je uputio bošnjačkom narodu - pomoći da Hrvati razgovaraju".

- Da ne kažem koliko se Milanović, dok je bio premijer, u europskim institucijama borio za jednakopravnost Hrvata u BiH - nismo čuli njegov glas tada, dodao je Sanader. Poručio je novinarima da odu u Mostar i pitaju ljude da čuju što je Vlada Andreja Plenkovića napravila. 

O ovoj je temi danas govorio i predsjednik Zoran Milanović koji je pritom poručio kako se Vatrogasna zajednica financira iz državnog i županijskog proračuna. 

- Gdje drugdje nego u svojoj firmi? Koja je naravno državna i koja ima proračun koji osigurava država koju vodi HDZ. Pa pitam ako HDZ ima neki natječaj da prima mlade ljude, da se moj Ante Jakov javi na taj natječaj. Jer ja ću mu savjetovat da se učlani HDZ. Ako Plenković može bit predsjednik HDZ-a, može Ante Jakov Milanović bit savjetnik u HDZ-u, kazao je Milanović.  Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!