Sanader: Puljak građanima nudi najjeftiniji huškački populizam

29.08.2022.

17:59

Autor: M.Š./Hina/HRT

Ante Sanader

Ante Sanader

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader uzvratio je u ponedjeljak splitskom gradonačelniku Ivici Puljku, koji je birače HDZ-a pozvao da ubuduće ne glasuju za tu stranku, da u nedostatku bilo kakvog sadržaja, projekata i rezultata opet građanima nudi najjeftiniji huškački populizam.

- U godini isporuke povijesnih rezultata rada hrvatske Vlade, poput Pelješkog mosta, ulaska u eurozonu i Schengen, Puljak u nedostatku bilo kakvog sadržaja, projekata i rezultata opet građanima nudi najjeftiniji huškački populizam, napisao je Sanader na Facebooku, referirajući se na Puljkovu ocjenu da je slučaj Ine možda najveća pljačka u povijesti moderne Hrvatske i na njegov poziv biračima HDZ-a da ubuduće ne glasuju za tu stranku.

Puljku ne smetaju lopovluci i prevare njegovih

- Interesantno, Puljku ne smetaju lopovluci i prevare njegovih koalicijskih partnera, kao ni klečanje njegovih članica da nezakonito dobiju posao u Janafu, konstatirao je HDZ-ov politički tajnik, ističući da Puljak, koji je i predsjednik stranke Centar, navedenim pokazuje svoju vjerodostojnost i potvrđuje kako se ovdje radi o čistom politikanstvu i populizmu.

- Ali, bez obzira na to, pravna država funkcionira što pokazuju i ova uhićenja koja se događaju bez obzira na boju stranačkog dresa, naglasio je Sanader. Ustvrdio je i kako navedena retorika nije ništa novo za Puljka, koji je već 12 godina isključivo u kampanji. Podsjećam ga da je kampanja gotova i kao gradonačelnik Splita trebao bi se početi baviti onime za što je dobio povjerenje birača, poručio mu je i naglasio kako Splićanima na kraju mandata neće biti važno je li im gradonačelnik bio medijski vidljiv konstantnim prozivkama svih razina vlasti i je li ostvario nacionalne političke ambicije.

Bit će im važno samo žive li u boljem gradu nego što je to bio prije četiri godine, naglasio je Sanader.

Neka se Puljak brine o potpori koju rapidno gubi

Splitskog gradonačelnika je pozvao da pokaže odgovornost prema izvršnoj funkciji koju obnaša i poštovanje prema građanima koji su ga birali te da počne raditi za dobrobit Splita.

- Koliko god docirao članovima HDZ-a i podcjenjivao ih, očito je kako njega najviše muče najnovije ankete koje pokazuju da birači i dalje prepoznaju rezultate rada Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem te daju uvjerljivo najsnažniju podršku HDZ-u. A Puljak neka se brine o potpori koju rapidno gubi ne radeći ništa osim vlastitog PR-a, napisao je Sanader.

Splitski gradonačelnik izjavio je i kako hrvatska država nema nikakve šanse dok njom upravlja HDZ, te biračima HDZ-a poručio da biraju "ili Hrvatska ili HDZ".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!