13:34 / 05.08.2020.

Autor: Silvio Stilinović/Igor Rotim/I.D./T.V./Dnevnik/IMS/HRT

Sanira se šteta nakon sinoćnjeg nevremena

-

-

Foto: - / -

Slavoniju je jučer pogodilo olujno nevrijeme. U Čaglinu u Požeško-slavonskoj županiji vjetar je odnio krov osnovne škole. U Slavonskom Brodu oštećeni su pogoni Đure Đakovića, zbog čega je zaustavljena prozvodnja, a u Našicama je vjetar čupao iz korijena i stoljetna stabla.
Slavoniju je jučer pogodilo olujno nevrijeme. U Čaglinu u Požeško-slavonskoj županiji - vjetar je odnio krov osnovne škole. U Slavonskom Brodu oštećeni su pogoni Đure Đakovića, zbog čega je zaustavljena prozvodnja, a u Našicama je vjetar čupao iz korijena i stoljetna stabla.

Teško su stradali proizvodni pogoni tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila. Rad u punom kapacitetu očekuje se tek za 2 do 3 tjedna.

U nevremenu je stradalo i troje građana. Jedna je žena u kritičnom stanju i nalazi se na Odjelu intezivne njege slavonskobrodske bolnice.

Jako nevrijeme jučer je zahvatilo i našički kraj. Jak vjetar čupao je i lomio stabla u parkovima, dio Našica i okolnih naselja i dalje je bez struje, a opskrba vodom uspostavljena je tijekom dana.

Šteta je velika, neki objekti ostali su bez krova. Ekipe gradskih poduzeća maknule su stabla s prometnica i sada se raščišćavaju ostale javne površine. Velika količina kiše neke je kuće toliko uništila da se u njima ne može stanovati.

Olujno nevrijeme nije poštedjelo ni područje Čaglina. Vjetar je ondje otkinuo cijelo krovište osnovne škole. Voda se sa stropova slijevala u učionice, poplavljene su knjižnica i nova informatička učionica. Vatrogasci su bili na nogama cijelu noć.

Turiste iznenadio poplavljeni Stradun

Na jugu je sinoć palo između 60 i 75 litara kiše po četvornom metru, pa je turiste iznenadio poplavljeni Stradun.

Dubrovački vatrogasci imali su 11 intervencija ispumpavanja stambenih prostora po cijelom gradu.

Nije prijavljena druga veća šteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!