Sanira se urušeno krovište u središtu Šibenika

08.11.2021.

12:56

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Urušeno krovište u središtu Šibenika

Urušeno krovište u središtu Šibenika

Foto: HRT / HTV

Nakon što se jučer urušilo krovište i dio stare kuće u središtu Šibenika, jutros je omogućena hitna sanacija i zaštita objekta. Raščišćavanje urušenog građevnog materijala ometa kiša pa će ono potrajati, a ta će ulica biti zatvorena dok se ne spriječi svaka opasnost od daljnjeg urušavanja.


- Prva 2-3 dana očekujemo da se to sve malo raščisti i onda u dogovoru s institucijama nastavlja se rušenje do kompletnog čišćenja svega, kazao je Marko Triva, predstavnik investitora.

Radi se o objektu u kojem nitko nije živio. Novi vlasnici kuću su zbog dotrajalosti namjeravali srušiti. Ako se utvrdi odgovornost vlasnika, on može odgovarati za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom, kazao je jučer HTV-ov novinar Hrvoje Gunjača. Za to je predviđena kazna do tri godine zatvora. Nasreću, prilikom urušavanja krovišta, nitko nije stradao. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!