17:15 / 17.01.2019.

Autor: Ruža Ištuk/I.H./HRT

Šanse gotovo nije imala, ali je preživjela - velika borba male Maše

-

-

Foto: - / -

U samo 27. tjednu trudnoće na svijet je došla djevojčica veličine dlana. Imala je nepunih 450 grama. Prava mala Palčica imala je slabe izglede da će preživjeti. No nije bilo predaje.
Uoči Božića 2017. trudnu 24-godišnju Mateu zabolio je trbuh. Ispostavilo se da su bolovi bili trudovi. U samo 27. tjednu trudnoće na svijet je došla djevojčica veličine dlana. Imala je nepunih 450 grama.

- VIDEO: Iz bolnice izašla malena Maša, čudo od bebe
- Maša je uspjela - danas slavi prvi rođendan

Prava mala Palčica imala je slabe izglede da će preživjeti. No nije bilo predaje. Tim liječnika u Dječjoj bolnici u Klaićevoj mjesecima je vodio borbu za njezin život. Kompleksnu operaciju resekcije crijeva i derivacije stolice preživjele su još samo još dvije bebe u svijetu. Slijedio je niz drugih zahvata. No Maša je sve preživjela.

Ruža Ištuk od početka je pratila ovu borbu, snimala svaku bitku, no u dogovoru s liječnicima priča je objavljena tek kada su svi bili sigurni da je djevojčica dobro. Prva unuka u obitelji, vesela i zdrava Maša, danas ima 5 kilograma i proslavila je prvi rođendan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!