11:23 / 29.03.2018.

Autor: D.P./HRT

Sarajko Baksa: Blokirani svaki mjesec duguju pola milijarde kuna više

-

-

Foto: - / -

Je li novi ovršni zakon tzv. smokvin list iza kojeg će se skrivati zakon koji ne daje nikakve rezultate niti štiti niti nudi rješenje za brojne blokirane građane Hrvatske, u Studiju 4 govorio je Sarajko Baksa iz udruge Blokirani.
Novi ovršni zakon koji treba riješiti problem blokiranih i dalje diže buru u javnosti. Je li novi ovršni zakon tzv. smokvin list iza kojeg će se skrivati zakon koji ne daje nikakve rezultate, koji niti štiti, a niti nudi rješenje za brojne blokirane građane Hrvatske, u Studiju 4 govorio je Sarajko Baksa iz udruge Blokirani.

Komentirajući pismo predsjednice koja je pisala premijeru Andreju Plenkoviću i zatražila da se riješi slučaj blokiranih, Sarajko Baksa je rekao: "Predsjednica je vrlo ozbiljna osoba i prepoznala je ozbiljnost situacije koja zahtijeva ne hitne mjere nego trenutačne mjere kako bi se deblokirao ovako veliki broj građana koji duguju iznimne iznose novca. Očekujemo da nas premijer primi, vidjet ćemo da li će nas primiti."  

O tome hoće li novi ovršni zakon pomoći u rješavanju problema kazao je: "Mi svaki mjesec dugujemo pola milijarde kuna više. To je iznimno veliki problem." Potvrdio je kako je činjenica da ovršni zakon neće biti socijalni, nego zakon po kojem će dužnik platiti svoje obveze vjerovniku. "Tako dugo dok zakon u sebe neće unijeti socijalnu komponentu, broj blokiranih se neće smanjivati", istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!