19:21 / 25.09.2019.

Autor: T.V./M.Š./Hina/HRT

Sastanak koalicije u restoranu, bio Pupovac, izostao Kosor

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U jednom zagrebačkom restoranu premijer Andrej Plenković u srijedu navečer se sastao s čelnicima stranaka koalicije.
U jednom zagrebačkom restoranu premijer Andrej Plenković u srijedu navečer se sastao s čelnicima stranaka koalicije. Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima, ali ne, prema izjavi Branka Bačića, o stavovima Milorada Pupovca, koji je također bio na sastanku.

- Odbor za ratne veterane čeka očitovanje DORH-a o Pupovcu

Premijer Plenković tijekom prijepodneva sastao se s čelnikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom. U restoran su pak došli potpredsjednik Sabora Milorad Batinić i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Sastanku su nazočili i predstavnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, talijanske Furio Radin, HDSSB-ov Branimir Glavaš te čelnik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pri dolasku rekao "da Hrvatskoj trebaju mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu". Nije došao čelnik HSLS-a Darinko Kosor.

- Utvrdili smo da je ova vladajuća većina stabilna i čvrsta, rekao je predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić novinarima, dodavši da će mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima.

Naveo je i kako je dogovoreno da sastanci vladajuće koalicije budu češći i da se održavaju na određenu temu kako bi se na vrijeme unutar vladajuće koalicije dogovorili o nekim zakonskim projektima. Također, i da bi definirali stavove o najavljenim zakonskim projektima o kojima bi se potom raspravljalo u Saboru. 

- Držimo da oko svih najvažnijih vladinih projekata postoji jedinstvo unutar vladajuće koalicije, istaknuo je Bačić.

Bačić: Nije se razgovaralo u stavovima Milorada Pupovca

Bačić je odgovorio da se na sastanku nije bilo riječi o stavovima predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca koje je izrekao u svojim posljednjim intervjuima.

Podsjetio je da su o njegovim stavovima raspravljali na dva posljednja sastanka vladajuće koalicije o čemu su se jasno očitovali.

Upitan zašto je sastanak održan izvan zgrade vlade odgovorio je kako su nakon tri godine mandata odlučili jedan radni sastanak održati izvan vlade u neformalnom druženju. 

Za današnji izostanak HSLS-ovog Darinka Kosora, Bačić je odgovorio da Kosor opravdano nije mogao doći na sastanak te da je "on s njima zajedno u vladajućoj koaliciji", odnosno da nema nikakve dvojbe oko Kosorovog daljnjeg sudjelovanja.

Bačić je negirao da je na sastanku bilo riječi o zagrebačkom GUP-u ili bilo kakvom konkretnom zagrebačkom projektu. Naveo je kako je bilo riječi da čim prije sjednu zajedno te rasprave prijedlog proračuna za iduću godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!