13:11 / 28.06.2019.

Autor: HRT

Sastanak predsjednice u MORH-u uoči sjednice Vijeća za obranu

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Naglašeno je znatno povećanje obrambenog proračuna i poboljšanje materijalnih prava te uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske.
Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, uoči sjednice Vijeća za obranu, održala je radni sastanak u Ministarstvu obrane RH (MORH) i Glavnom stožeru Oružanih snaga s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te načelnikom GS OS RH, generalom zbora Mirkom Šundovom.

Ministar Krstičević i general Šundov izvijestili su predsjednicu o ključnim projektima i postignućima obrambenog sustava u dosadašnjem razdoblju te planovima do kraja 2019. i 2020.

Naglašeno je znatno povećanje obrambenog proračuna i poboljšanje materijalnih prava te uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske.

Također, istaknuto je uspješno sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske u međunarodnim vojnim vježbama Immediate response 19, Astral Knight i Swift Response 19 koje su održane sa savezničkim i partnerskim oružanim snagama na teritoriju Republike Hrvatske tijekom svibnja i lipnja ove godine.

Ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general Šundov predsjednici Grabar-Kitarović predstavili su buduće planove, ustrojavanje novih zapovjedništava, zapovjedništva za kibernetički prostor, središta za besposadne zrakoplovne sustave i novog središta za razvoj vođa te projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu koji je planiran na jesen ove godine, ističu iz MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!