Sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih i državnih službi

16.11.2021.

17:55

Autor: T.V./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / Sanjin Strukic / Borna Filic / PIXSELL

U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u utorak su u virtualnom obliku održani prvi sastanci pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih i državnih službi za kolektivne pregovore u javnim i državnim službama.

Na sastanku je otvoreno pitanje protokola o pregovorima za sklapanje kolektivnih ugovora za službenike i namještenike u državnim i javnim službama te je dogovorena forma i termini redovitih pregovaračkih sastanaka, koji će se tjedno održavati, priopćeno je iz Ministarstva.

U ime Vlade na sastanku s predstavnicima javnih službi sudjelovali su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik u Ministarstvu financija Stipe Župan, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Stipe Mamić.

U ime javnih službi bili su predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja, Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Nezavisnog sindikata zaposlenih u Hrvatskom zdravstvenom osiguranju, Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, Hrvatskog liječničkog sindikata, Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Sindikata KBC-a Zagreb, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Na sastanku s predstavnicima sindikata državnih službi, u ime Vlade sudjelovali su ministar Aladrović, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, državni tajnik u Ministarstvu financija Stipe Župan, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Ante Delipetar.

U ime sindikata državnih službenika i namještenika bili su predstavnici Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikata policije Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!