13:40 / 03.05.2022.

Autor: HRT

Sastanak vladajuće koalicije

Sastanak vladajuće koalicije

Sastanak vladajuće koalicije

Foto: HRT / HRT

U Banskim dvorima sastaje se vladajuća koalicija. Riječ je o redovitom tjednom sastanku vladajuće većine, kao i uvijek među temama su stanje u Ukrajini i situacija s energentima, pod povećalom su naravno cijene goriva i opskrba plinom.

- Razgovarat će se i o prošloga tjedna okončanim pregovorima između Vlade i sindikata, ali i o strategiji za buduće razdoblje. Među temama su i oni koji će se naći na saborskom dnevnom redu tijekom ovoga tjedna, u četvrtak je na rasporedu rasprava o konačnom prijedlogu zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH, u petak će zastupnici raspravljati o dvjema oporbenim inicijativama koje se tiču jedne teme - a to je prijedlog raspuštanja Hrvatskog sabora - izvijestio je novinar Šime Vičević te najavio da su izjave nakon koalicijskog sastanka predviđene iza 14 sati.

A predsjednik reformista Radimir Čačić prije sastanka je izjavio da će podržati ulazak Finske i Švedske u NATO.

- Podržat ćemo ulazak Finske i Švedske, to su prijateljske zemlje. Finskoj kao zemlji i narodu kapa dolje, na ove ruske prijetnje su odgovorili ne samo podrškom Ukrajini nego i slanjem oružja, to je hrabrost - rekao je.

Što se tiče Zakona o obrani, smatra da se ne treba mijenjati ništa bez dogovora s predsjednikom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!