Sastanak vladajuće koalicije o aktualnim temama

17.05.2022.

12:23

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Sastanak vladajuće koalicije

Sastanak vladajuće koalicije

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

U Banskim dvorima u tijeku je sastanak vladajuće koalicije. 

- Koalicijski partneri stigli su u Banske dvore, ovo je redoviti sastanak vladajuće većine na kojem se razgovara o svim aktualnim temama, među njima svakako je i pitanja energetike. Vidjeli smo da je došlo do korekcije cijena goriva. Na ovim se sastancima uvijek razgovara i o stanju u Ukrajini, izvijestio je u podnevnom Dnevniku naš reporter Šime Vičević.

Dodao je da bi se moglo danas raspravljati i o pitanju pobačaja.

- Vidjeli smo prošloga tjedna, kada je bilo glasovanje o SDP-ovu prijedlogu, da su se koalicijski partneri postavili različito. Imali su slobodan izbor da glasuju prema svojim načelima. Oporba je u Saboru govorila o ovim temama, treba li ići u izmjene Ustava. Čak se spominje i mogućnost prijedloga referenduma. Vidjet ćemo danas što će vladajuća većina reći o toj temi.

Dodaje da je jedna od tema i jučerašnja odluka Ustavnoga suda da su oba referendumska pitanja Mostovih inicijativa proglašena neustavnima. Uoči koalicijskog sastanka izjavu o ovoj temi dao je čelnik Reformista Radimir Čačić

- Ništa se bitno ne bi, osim jedne riječi, suštinski se ništa ne bi mijenjalo. Cilj koji je Most imao je postignut. Dobivena je pažnja javnosti. Politički su vjerojatno dobili neke poene, a razotkrili su se kao ljudi koji su nesposobni čak i pitanje suvislo artikulirati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!