16:00 / 08.10.2020.

Autor: T.V./Hina

Saucha u suočavanju na sudu optužio Zeljko da laže

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Zagrebu suočili su se Tomislav Saucha i Sandra Zeljko. Bivši predstojnik premijerova ureda ustvrdio je da je njegova nekadašnja tajnica lagala u svojoj obrani.
Suočavanjem Tomislava Sauche sa Sandrom Zeljko, u kojem je bivši predstojnik premijerova ureda ustvrdio da je njegova nekadašnja tajnica lagala u svojoj obrani, na Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje za lažiranje putnih naloga u tzv. aferi Dnevnice.

➡️ Zeljko: O dnevnicama sam unatoč zabrani obavijestila Plenkovića i Božinovića 


Prvookrivljeni Saucha optužio je Zeljko da nije govorila istinu kada je iznosila obranu, na što drugookrivljena tijekom njihova suočavanja nije reagirala. Zeljko je prije suočavanja nadopunila svoju obranu u kojoj je istaknula da joj je policija tijekom pretrage stana podmetnula ključne dokaze u ovom slučaju.

- Odbijala sam potpisati zapisnik o pretrazi jer su mi odbili pokazati plavu omotnicu s natpisom 'Goldstein' i isplatnicu na ime Mirne Ivančić, a koja je navodno pronađena u mojem stanu, kazala je Zeljko. Uz to, dodala je kako kategorički odbija optužbe da je sudjelovala u kriminalnim radnjama te da se odmah po otkrivanju afere stavila na raspolaganje istražiteljima.

Zeljko se osvrnula i na iskaz policajca Pere Mihaljevića koji je sudjelovao u pretrazi njezina stana, a na sudu je posvjedočio da je u pretresu pronađeno stotinjak pari cipela.

- Riječ je o cipelama koje su kupljene na sniženju i koje smo zajedno nosile moja majka, sestra i ja, zaključila je Zeljko.

Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. aferi Dnevnice izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga.

Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u Saboru kao član Kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!