Savjetnik predsjednika za obranu I. Olujić, za nacionalnu sigurnost ostaje Lozančić

31.01.2023.

18:02

Autor: V.K./HRT/Hina

Ivica Olujić

Ivica Olujić

Foto: Zeljko Hladika / Pixsell

Predsjednik Republike Zoran Milanović imenovao je Ivicu Olujića savjetnikom za obranu, a Dragan Lozančić ostaje i dalje njegovim savjetnikom za nacionalnu sigurnost, izvijestili su u utorak iz Ureda predsjednika.


Odluka o imenovanju Ivice Olujića savjetnikom predsjednika Republike za obranu stupa na snagu 1. veljače 2023., stoji u priopćenju.

Ivica Olujić umirovljeni je general-bojnik koji je do umirovljenja, u prosincu 2022., obnašao dužnost direktora Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prije te dužnosti, koju je obnašao od svibnja 2020., bio je vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u, od 2016. do 2020., a bio je i hrvatski vojni predstavnik pri NATO zapovjedništvu za transformaciju. Ivica Olujić sudjelovao je dva puta u mirovnoj misiji ISAF. Završio je najvišu vojnu izobrazbu u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dragan Lozančić, koji je do sada obnašao dužnost savjetnika predsjednika Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost, ostaje i dalje savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za nacionalnu sigurnost, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!