18:57 / 09.02.2018.

Autor: HRT

SDP će dug vraćati obročno, tijekom 6 godina

-

-

Foto: - / -

Predsjedništvo SDP-a na izvanrednoj je sjednici raspravljalo o izgubljenom sudskom sporu i ovrsi koja im prijeti.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je na konferenciji za novinare da će spor s Televizijom Sljeme, kojoj prema pravomoćnoj presudi duguje s kamatama gotovo 10 milijuna kuna, biti riješen tako da će SDP dug vraćati obročno, tijekom 6 godina.

Tužitelj će odustati od još jedne tužbe koju ima protiv SDP-a, rekao je.  Istovremeno, iskoristit ćemo i pravne mogućnosti da zaštitimo SDP, obzirom na to da smo u prvom postupku spor dobili pa postoji velika sumnja i nedoumica.

Suprotno najavama da će SDP završiti u blokadi i bankrotu, SDP raste i nastavit će rasti. Izašli smo iz izazovne, burne godine i uspjeli smo fiskalno konsolidirati stranku s manjkom od 10 milijuna kuna, naglasio je.

Predsjedništvo SDP-a na izvanrednoj je sjednici raspravljalo o izgubljenom sudskom sporu i ovrsi koja im prijeti. Televiziji Sljeme Slobodana Ljubičića, bivšeg člana SDP-a, zbog predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009., treba podmiriti troškove od oko 10 milijuna kuna.

Jutros je Peđa Grbin rekao da je jedan način obročno plaćanje, a drugi je da se ne nagode. U tom slučaju slijedi prisilna naplata i vođenje postupka pred Vrhovnim sudom oko utvrđivanja je li presuda osnovana ili ne, objasnio je.

No nije ovo jedini SDP-ov kostur u ormaru. U tijeku je još jedan postupak zbog navodno milijun i pol kuna duga Ljubičiću za iste izbore. Iz zapisnika Trgovačkog suda vidi se da je i Zoran Milanović kao nositelj liste za Gradsku skupštinu tražio pojačanje promidžbe.

Milan Bandić na sve to kaže: "A čiji dug? Ja samo pitam di su pare."
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!