19:16 / 07.02.2018.

Autor: HRT

SDP na korak do ovrhe, ali Bernardić radije po Plenkoviću

-

-

Foto: - / -

Ovrha prijeti u petak, ali predsjednik SDP-a skreće priču na Agrokor i premijerov govor u Strasbourgu. Čuli smo Plenkovića da pričao na pet jezika. Neka na pet jezika kaže riječ 'pljačka', rekao je Bernardić.
Zbog Agrokora u Saboru se medijima obratio predsjednik SDP-a Davor Bernardić. No novinare je više zanimalo kako će riješiti problem koji je nastao presudom Visokog trgovačkog suda. Prema njoj SDP mora platiti troškove kampanje Milana Bandića na lokalnim izborima 2009. dok je on još bio u stranci.

Ovrha prijeti u petak, ali predsjednik SDP-a skreće priču na Agrokor i premijerov jučerašnji govor u Strasbourgu. Čuli smo jučer Plenkovića kako je pričao na pet jezika, a ja ga pozivam da na pet jezika kaže kako se kaže riječ 'pljačka', rekao je Bernardić.

Novinari ne odustaju jer ih je ipak zanimala nezavidna financijska situacija pred kojom se našla stranka koju vodi: Dajte vi nama recite na hrvatskom jeziku kako ćete spriječiti blokadu SDP-a?, inzistirali su novinari na odgovoru.

Ponavljam ono što sam rekao: bez obzira na sve pojedince koji žele napraviti štetu SDP-u, koji ovih dana spiniraju, puštaju raznorazne informacije riješit ću i taj problem. Bez brige, SDP neće završiti u blokadi, bez brige SDP raste i SDP će nastaviti rasti. Hvala vam lijepa, rekao je Bernardić i otišao.

Kako to misli učiniti - ostalo je nepoznato. Zato se javljaju drugi SDP-ovci. Primjerice, predsjednik varaždinskog ogranka SDP-a Miroslav Marković na račun stranke uplatio je 4000 kuna, što je iznos naknade koju prima kao član Nadzornog odbora jednog društva, a u kojem je, ističe, upravo zbog SDP-a. Pozvali smo naše članove da plate članarine, pozvali smo ostale dužnosnike i članove upravnih vijeća i nadzornih odbora da daju svoj doprinos na neki način da bi se što prije izvukli iz ove situacije, rekao je.

A situacija je ozbiljna. Iako su u SDP-u uspjeli riješiti financijske dubioze, i dalje nije sjajno - stranka je, naime, još u minusu. Ovrha od gotovo 10 milijuna kuna bila bi težak udarac.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!