11:10 / 20.05.2020.

Autor: Vijesti/HTV4/B.A./HRT

SDP: Neka se Krstičević javno očituje o stanovima

-

-

Foto: - / -

Saborski zastupnici SDP-a Arsen Bauk i Franko Vidović održali su izvanrednu konferenciju za novinare.
Saborski zastupnici SDP-a Arsen Bauk i Franko Vidović danas su na izvanrednoj konferenciji za novinare pod nazivom ''Najnovija afera bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića'' pozvali Krstičevića da se javno očituje o medijskim napisima o njegovim stanovima. 

Portal Index.hr, naime, objavio je - da je Ministarstvo obrane 1998. i 1999. kupilo od tvrtke Ves gradnja dva stana, s ukupno 160 četvornih metara, u prestižnoj zagrebačkoj ulici Nova Ves za 2 milijuna kuna te ih potom prodalo Damiru Krstičeviću za samo 136 tisuća kuna.

Vidović je rekao da je vrlo razvidno da sve stvari oko stana jesu zakonske, ali se postavlja pitanje jesu li moralne. Od sredine do kraja devedesetih HDZ je diktirao pravila igre, koja su bila poprilično mutna, a po kojima je zbrinuto između 10 i 15 tisuća djelatnika MORH-a, naveo je, dodavši da je takvu praksu prekinuo SDP po dolasku na vlast.

- Pravilnici o dodjeli stanova su postali javna stvar i više se nije radilo ispod žita, rekao je Vidović.

Vidović je rekao da ovu situaciju vjerojatno ne bi ni potencirali da se ne najavljuje Krstičevićev angažman u 10. izbornoj jedinici kao nositelja liste.

- Ali s obzirom na okolnosti, da je prethodno dao ostavku iz moralnih razloga, niti deset punih dana prije raspuštanja Sabora, a da s druge strane pretendira da uđe u izbornu trku, minimum koji možemo tražiti od moralnog i časnog čovjeka je da se javno očituje o napisima u medijima, rekao je Vidović.

Izrazio je uvjerenje da branitelji nisu pod jednakim uvjetima zbrinuti, a takvih je, kako je rekao, 80 ili 90 posto.

I Bauk je pozvao Krstičevića da se javno očituje o napisima u medijima i da tu priču zatvori ili da se utvrde odgovorni ako je došlo do propusta.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!