SDP o žičari na Sljemenu

13.02.2022.

12:50

Autor: HRT

Žičara na Sljemenu

Žičara na Sljemenu

Foto: Dnevnik / HRT

Sljemensku žičaru građani Zagreba platili su i preplatili, kažu u gradskom SDP-u, no sada fokus treba biti na njezinoj održivosti i funkcionalosti. 


Ona treba postati ekološko prijevozno sredstvo koje će omogućiti da Medvednica postane produženi zeleni dnevni boravak Zagrepčana. Predlažu niz novih sadržaja - među ostalim, skijalište i sanjkalište s održivim materijalima koje bi moglo raditi cijele godine, otvaranje penjačkih, biciklističkih i trim-staza te sezonske bob-staze na šinama.

- Mogućnosti su ogromne i ne moramo izmišljati toplu vodu. Možemo pogledati što su napravili Slovenci sa svojim izletištima i skijalištima. Skijališta nisu samo skijališta, ona su primamljiva i u proljeće, ljeto i jesen. Tražimo sadržaje koji će biti dostupni i interesantni tijekom cijele godine, rekao je Renato Petek, SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Cijena karte trebala bi biti takva da četveročlana obitelj može posjetiti Sljeme za 100 kuna, Predlažu da cijena pojedinačne povratne karte bude 30 kuna za odrasle, a 15 kuna za djecu i starije od 60 godina.

To smatraju optimalnom cijenom, a predlažu i da ZET napravi dodatne modele prema kojima bi ulaznica uključivala parking na donjoj stanici žičare te u zimskoj sezoni kartu za skijanje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!