11:32 / 19.03.2018.

Autor: I.M./D.M./HRT

SDP optužuje HDZ za uhljebljivanje - odgovorio Plenković

-

-

Foto: - / -

Glavašević je reagirao na vijest o imenovanju Tonka Obuljena, brata ministrice kulture, na mjesto predsjednika Vijeća HAKOM-a.
Nepotizam i uhljebljivanje zaštitni su znak HDZ-a kad je na vlasti, rekao je SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević reagirajući na vijest o imenovanju Tonka Obuljena, brata ministrice kulture, na mjesto predsjednika Vijeća HAKOM-a.

Podsjetio je na slične slučajeve zapošljavanja, a koji se vežu uz brata ministra Gorana Marića, bivšu kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac i suradnike ministra Marka Pavića. Ako je nešto zakonito, nije i moralno, istaknuo je Glavašević. U svim ovim slučajevima postoji zajednički nazivnik, a to je ta tzv. dodana vrijednost koja se vidi u tome da imate prijateljsku vezu s nekim u HDZ-u ili imate rodbinsku vezu s nekim u HDZ-u i naravno tu je obavezna članska iskaznica Hrvatske demokratske zajednice, dodao je Glavašević.Plenković o imenovanju ministričina brata: To nije nepotizam

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je da se pri imenovanju Tonka Obuljena nije radilo o nepotizmu. "Bio je javni natječaj, radi se o čovjeku koji se cijeli život bavi tim temama. Što se tiče potencijalnog sukoba interesa, ministrica nije ni bila na toj Vladi", odgovorio je Plenković na upit novinara za vrijeme boravka u Jasenovcu. Za odluku da Josipa Rimac, koja je i sama bila u sukobu interesa, sudjeluje u izradi Zakona o sukobu interesa, Plenković je kazao kako je ona državna tajnica u Ministarstvu uprave i radi svoj posao, nadležan joj je ministar Lovro Kuščević, a sve zakone izrađuju radne skupine Ministarstva.Petrov: Pitanje je je li izbaran najbolji čovjek

Upitan o imenovanju Tonka Obuljena, brata ministrice Nine Obuljen Koržinek za prvog čovjeka Vijeća HAKOM-a, šef Mosta Božo Petrov za emisiju Oporbeni zarez Hrvatskoga radija komentirao je kako je pitanje koliko je natječaj uopće bio transparentan i je li izabran najbolji čovjek. Sumnja da će Vlada to otkriti javnosti.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!