Grbin o platformskom radu i pravu na isključenje

11.11.2022.

12:46

Autor: Dnevnik/HTV/

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a o prijedlogu ZOR-a

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a o prijedlogu ZOR-a

Foto: HTV / HRT

SDP je u Hrvatskom saboru održao Okrugli stol o Zakonu o radu, kojeg u toj stranci smatraju jednim od najvažnijih političkih pitanja. Ističu da Vladin prijedlog zakona o radu to ne prepoznaje. Mnogo je toga o čemu, kazao je predsjednik stranke Peđa Grbin, u SDP-u žele razgovarati sa svim sudionicima, a  prije svega sa sindikatima.

- Ono što je ključno jest problem s platformskim radom. Mi prije svega moramo shvatiti da su i platformski radnici - radnici, istaknuo je Peđa Grbin nakon okruglog stola koji je SDP održao u Saboru. 


Istaknuo je i da postoji problem s radom na određeno vrijeme. 


- Putem iznimaka za agencijske radnike tu se ustvari otvara veliki prostor za manipulaciju. Konačno - ono čega u ovom zakonu nema - a jedna od njih je pravo na isključenje, rekao je. 


Objasnio je da je to pravo radnika na slobodno vrijeme, u kojem neće biti uznemiravanja od strane poslodavaca, a bez da su za rad koji oni čine i u slobodno vrijeme adekvatno plaćeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!