14:37 / 12.12.2020.

Autor: HRT/Hina

SDP-ov župan Željko Kolar najavio kandidaturu za treći mandat

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kandidatkinja za zamjenicu župana je Jasna Petek, koji tu dužnost obavlja i u ovom mandatu.
Aktualni krapinsko-zagorski župan SDP-ovac Željko Kolar je najavio kandidaturu za treći mandat na toj poziciji, a podršku mu je dao i predsjednik stranke Peđa Grbin.

Kolar je na čelu Krapinsko-zagorske županije od 2013. godine. I na izborima u svibnju 2021. godine najavio je pobjedu u prvom krugu, kao što je, rekao je, učinio već dvaput te jednom prije toga u izbornoj utrci za gradonačelnika Klanjca.

Kolar je kazao da je u njegova dosadašnja dva mandata došlo do pada broja nezaposlenih u Krapinsko-zagorskoj županiji s 8.500 na 2.800 te da su te mandate obilježila i ulaganja u obrazovanje i zdravstvo.

Za treći mandat najavio četiri prioriteta

-
Prvi prioritet je razvitak naših specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama i u Stubičkim Toplicama, ali i razvoj zdravstvenog turizma jer je to najbrže rastuća grana turizma u svijetu - rekao je Kolar i dodao da su za to pripremili dva projekta spremni za apliciranje, vrijedna 445 milijuna kuna.
Kolarovi prioriteti bit će i centri kompetencija i izvrsnosti, digitalizacija javne uprave te obnovljivi izvori energije.

Grbin: Jako dobro surađujemo iako smo bili protukandidati

Potporu aktualnom krapinsko-zagorskom županu u Krapini je dao predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Rekao je da je njihova suradnja jako dobra, bez obzira što su bili protukandidati na unutarstranačkim izborima.

- Županije su u Hrvatskoj percipirane kao svojevrsna blokada razvoju. Neke možda i da, ali Krapinsko-zagorska sigurno ne - kazao je Grbin.

- Kolarovo upravljanje županijom nazvao je primjerom za ostatak države. Sinergija koja postoji između javne uprave, poduzetništva, građana, između obrazovanja za posao u ovoj županiji, pokazatelj je na koji način se županijom može upravljati odgovorno u korist svih onih koji žive i rade u ovoj sredini - izjavio je Grbin u Krapini.

Predsjednik SDP-a komentirao je i predizborne razgovore za Grad Zagreb i Međimursku županiju. Za Zagreb je rekao da se provode istraživanja javnog mnijenja i da razgovori s potencijalnim koalicijskim partnerima idu dobro.

- Razmišljamo o onome što je bitno za Zagrepčanke i Zagrepčane, a to je promjena ove korumpirane i neodgovorne vlasti utjelovljene u Milanu Bandiću - rekao je Grbin.

Za Čakovec smatra da ga aktualni stranački gradonačelnik Stjepan Kovač vodi odlično, dok su za kandidata za međimurskog župana razgovori unutar županijske organizacije u tijeku.

Predsjednik krapinsko-zagorske Županijske organizacije SDP-a i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić kazao je da je kandidatura Željka Kolara za treći mandat podržana jednoglasno. Kandidatkinja za zamjenicu župana je Jasna Petek, koji tu dužnost obavlja i u ovom mandatu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!