19:35 / 25.09.2018.

Autor: T.M./B.S.LJ./HRT

SDP-ova sjednica od 6 minuta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

SDP-ovci, čiji su sastanci u posljednje vrijeme znali trajati i 14 sati, neviđenom su brzinom, za samo 6 minuta, završili večerašnju sjednicu Kluba zastupnika.
SDP-ovci, čiji su sastanci u posljednje vrijeme znali trajati i 14 sati, neviđenom su brzinom, za samo 6 minuta, završili večerašnju sjednicu Kluba zastupnika.

Čini se da je u stranci zavladalo primirje. Nažalost, to je samo privid. Davor Bernardić trenutačno je u ofenzivi. Dok je gotovo cijelo ljeto samovoljno bio u medijskoj izolaciji, svaki dan su u medijima bili tzv. pobunjenici. Sada je obrnuto - nema dana da Davor Bernardić ne daje izjave i intervjue, dok pobunjenici šute.

To nije bez razloga, predsjednik stranke javno im je poručio da bi ih pogrešno izgovorena riječ u medijima mogla stajati članske iskaznice. Zato u posljednje vrijeme komuniciraju s medijima isključivo neslužbeno i pritom poručuju kako bi Bernardić, prije nego što izbaci njih iz stranke, trebao prvo izbaciti sam sebe, pa objašnjavaju: u izjavama koje daje gotovo svakoga dana na novinarska pitanja o stanju u stranci, odgovor uvijek počinje rečenicom o stranačkim stvarima u stranci, a onda se, kažu, žestoko obruši i pritom "često govori neistine o najistaknutijim pripadnicima tzv. pobunjeničke skupine". Nije li ih, pitaju, jučer u intervjuu za emisiju "1 na 1" proglasio sve oligarsima i foteljašima".

Upravo na to mu je žestoko odgovorila potpredsjednica kluba zastupnika na svom Facebook profilu danas. Sabina Glasovac dala si je truda i nastojala izvući sve što je u svom životnom radnom vijeku radio Davor Bernardić, i tako je došla do zaključka da se jedino što je radio u životu odnosilo na političku fotelju, a životno geslo bilo mu je, kako je napisala, "sve za fotelju - fotelju nizašto".Zato danas, ne samo Benrardićevi protivnici, nego i oni koji su donedavno slovili kao predsjednikovi ljudi, Sabini Glasovac ne predviđaju još dugi stranački vijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!