09:37 / 08.12.2020.

Autor: Studio 4/B.A./HRT

SDP-ova zastupnica: Trebamo imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba

-

-

Foto: - / -

Renata Sabljar-Dračevac rekla je da bi SDP trebao imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima.
Renata Sabljar-Dračevac, SDP-ova saborska zastupnica i predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, rekla je jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 da bi SDP trebao imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima.

- Bilo kakva druga priča je oportuna. Prije tri i pol godine vidjeli smo to s Ankom Mrak Taritaš. To nije dosljedno i mi bismo svakako trebali imati svog kandidata, poručila je.

➡️ Maras: SDP je spreman za dogovor za lokalne izbore u Zagrebu

Dodala je da, ako to ne želi biti Gordan Maras kao predsjednik organizacije, sasvim sigurno imaju još uglednih, uspješnih i poznatih članova, a kao primjer je navela epidemiologa Branka Kolarića, koji je, kako je rekla, izbačen iz Vladina Znanstvena savjeta.

Sabljar-Dračevac rekla je da je SDP nakon dva vrlo uspješna ciklusa (izbori za Europarlament i predsjednički izbori) ostvario relativno loše rezultate na parlamentarnim izborima.

- Mislim da nam građani poručuju da je jako važno imati svog kandidata, rekla je Sabljar-Dračevac.

Također je rekla da je SDP jedina ozbiljna stranka koja još uvijek ima infrastrukturu i određeni broj članova koji može iznijeti izbore.

- Definitivno, ako se procijeni da je neki nezavisni kandidat taj koji bi mogao napraviti preokret i doći na vlast u nekoj sredini, to bi bilo odlično rješenje. Ali treba se razmišljati i o članovima SDP-a i broju vijećnika, ne znam, od Gradske skupštine u Zagrebu... Pazite, ako vi nemate jaku listu i nekoga tko vam vuče tu jaku listu, vi nećete sasvim sigurno polučiti dobar rezultat na ovim lokalnim izborima, poručila je.

➡️ Covid-19 - najnovije informacije
➡️ Nadljudski trud sestara u brodskoj Covid bolnici
➡️ Đikić: Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete

Sabljar-Dračevac je komentirala i situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj rekavši da su podaci izrazito zabrinjavajući te da je pitanje je li tako trebalo biti. Dodala je da je Stožer civilne zaštite nekad bio na razini božanstva, a najpopularniji političar bio je ministar zdravstva Vili Beroš, jer je Stožer djelovao ozbiljan, jednak prema svima i da stoji iza svojih odluka.

- Ali izgubila se ta vjerodostojnost Stožera, dodala je.

Sabljar-Dračevac poručila je da su se ove radikalnije mjere trebale donijeti prije četiri tjedna, kad se vidjelo da stvari "klize".

- Važno je maknuti izvor zaraze, a mi smo se tu pogubili, mi više ne možemo pratiti kontakte, rekla je također.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!