11:20 / 28.02.2021.

Autor: HRT/Hina

SDP o odlasku Milana Bandića i njegovoj političkoj ostavštini

Milan Bandić

Milan Bandić

Foto: Boris Scitar / Vecernji list/PIXSELL

SDP, bivša stranka iznenada preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, poručila je da ćemo ga pamtiti kao političara s neospornim talentom za populizam.

U objavi SDP-a i njegova predsjednika Peđe Grbina stoji kako je Bandić bio predsjednik zagrebačkog SDP-a od 1997. godine te je tri godine poslije na izvanrednim lokalnim izborima postao gradonačelnik Zagreba. Bandić je 2009. godine isključen iz SDP-a kada se kandidirao na predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat.

- Dužnost gradonačelnika, koju je s prekidima obnašao od 2000. godine, bila je obilježena brojnim kontroverzijama, aferama, skandalima i sudskim procesima. Pamtit ćemo ga kao političara s neospornim talentom za populizam, koji je otišao preuranjeno kao 'doživotni gradonačelnik', ne dočekavši svoj politički kraj koji je trebao uslijediti u svibnju. Bandićev način upravljanja Zagrebom danas odlazi u povijest - stoji u objavi SDP-a i Peđe Grbina na Facebooku.


Bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras napisao je kako nije bio zadovoljan Bandićevim načinom vođenja grada, ali da mu nije želio ovakav odlazak s tog mjesta.

- Nadam se da će mnogi suspregnuti niske strasti i biti dostojanstveni. Preminuo je čovjek i njegovoj obitelji te prijateljima želim izraziti sućut. Počivaj u miru, Milane Bandiću - stoji u Marasovoj objavi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!