10:24 / 16.03.2018.

Autor: S.M./D.M./HRT

SDP pokreće interpelaciju o radu Vlade - odgovorio im Bačić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Grbin je istaknuo da se ovom interpelacijom traži od Vlade detaljno izvješće o provođenju reformi i da se svaka dva mjeseca o tome dostavljaju izvješća Saboru.
Saborski zastupnici SDP-a Arsen Bauk i Peđa Grbin objavili su na konferenciji za novinare da SDP pokreće interpelaciju o radu Vlade RH zbog neuspjeha u provođenju strukturnih reformi. 

Grbin je kazao da je SDP upućivao nekoliko interpelacija, ali da vladajući nisu nijednu pustili u raspravu. Izmjenama saborskog Poslovnika omogućili smo da te rasprave dođu na dnevni red, dodao je. Istaknuo je i da se ovom interpelacijom traži od Vlade detaljno izvješće o provođenju reformi i da se svaka dva mjeseca o tome dostavljaju izvješća Saboru. Predvidjeli smo i formiranje tijela koje bi pratilo provođenje nacionalnog plana reformi, kazao je među ostalim Peđa Grbin.SDP-ovo pokretanje interpelacije komentirao je HDZ-ov Branko Bačić. "Da su oni u njihovoj vladavini 2012-2016. provodili reforme puno bi manje obaveza bilo na današnjoj vladi. Ja bi podsjetio da je ova vlada već provela poreznu reformu koja je pripomogla rastu BDP-a u prošloj godini, nadam da će tako biti i u ovoj", kazao je.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!