13:27 / 04.12.2019.

Autor: D.M./S.M./HRT

SDP pokreće proceduru za izglasavanje nepovjerenja Divjak

-

-

Foto: - / -

Inzistirat će da to bude prije ustavne stanke, a potpise će morati prikupljati i izvan svojeg kluba.
Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk potvrdio je da SDP pokreće proceduru za izglasavanje nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak. Inzistirat će da to bude prije ustavne stanke, a potpise će morati prikupljati i izvan svojeg kluba.

- Ponudit ćemo to prvenstveno onim oporbenim strankama koje su se izjasnile za podršku našem predsjedničkom kandidatu. Ako netko drugi bude htio to potpisati, nećemo mu to onemogućiti, kazao je Bauk.Batinić: Vjerujem da Plenković neće smjeniti minstricu

- Radi se o skupljanju potpisa za smjenu jednog člana Vlade i vjerujem da premijer Andrej Plenković neće smijeniti ministricu. Bio bi to presedan u hrvatskoj povijesti i povijesti vlada, pogotovo što je u pitanju jedna od najuspješnijih ministrica. Nema objektivnih razloga da se to dogodi. Uvjeren sam u podršku premijera, u konačnici ona je članica njegove Vlade, izjavio je Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić.SDP-ovu inicijativu popratio je komentarom da SDP-ova inicijativa, dodao je -govori o SDP-ovoj  "bezidejnosti, besadržajnosti u aktivnostima i slabosti". Kazao je da ne strahuje od reakcije Kluba HDZ-a na SDP-ovu inicijativu. Izjavio je i da se uspješnost ministrice mjeri pohvalama i pozitivnim očitovanjima Europske komisije, a i anketama posljednjih godina o tome što je učinjeno u reformi obrazovanja. Na pitanje, tko je onda kriv za štrajk prosvjetara, Batinić je uzvratio da ministrica u tom procesu nije imala niti tkaninu niti škare te da se vrlo dobro zna tko vodi pregovore. 

Mostov Nikola Grmoja najavio je da će njegova stranka, kao opozicija, glasati za opoziv ministrice Divjak.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!