14:01 / 11.03.2019.

Autor: HRT

SDP pokrenuo peticiju protiv poskupljenja odvoza otpada u Zagrebu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prvi zagrebački SDP-ovac Gordan Maras upozorio je da je poskupljenje koje je najavio gradonačelnik Milan Bandić potpuno nepotrebno i da bi grad morao biti daleko učinkovitiji u odvozu otpada.
Zagrebački SDP pokrenuo je na Trgu bana Josipa Jelačića potpisivanje peticije "Stop poskupljenju cijena odvoza komunalnog otpada". Osim na glavnom gradskom trgu akciju prikupljanja potpisa zagrebački SDP će tijekom ovog tjedna provoditi na još sedam lokacija u gradu.

Prvi zagrebački SDP-ovac Gordan Maras upozorio je da je poskupljenje koje je najavio gradonačelnik Milan Bandić potpuno nepotrebno i da bi grad morao biti daleko učinkovitiji u odvozu otpada.

- Najavljeno je poskupljenje odvoza otpada i to za preko 100 posto u prosjeku. U nekim slučajevima Zagrepčani i Zagrepčanke bi plaćati i do dva i pol puta više nego dosad. Prosječna četveročlana obitelj u 50 do 60 kvadrata plaćala bi godišnje i do 1000 kuna više, upozorio je Maras na konferenciji za novinare pokraj štanda na Trgu bana Josipa Jelačića. SDP želi Zagreb u kojem će odvoz otpada biti uređen po uzoru na gradove kao što su Beč ili Ljubljana gdje se otpadom upravlja efikasnije i jeftinije, naglasio je Maras.

Najavio je da im je ambicija više od 10 tisuća potpisa i poruka gradonačelniku Bandiću da se počne "više baviti problemima građana, a manje političkom trgovinom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!