11:07 / 03.05.2020.

Autor: Dnevnik u podne/HRT4/IMS

SDP predložio mjere socijalne zaštite

-

-

Foto: - / -

Bernardić smatra da Hrvatskoj prijeti gospodarska katastrofa.
SDP je predstavio 28 interventnih mjera kojima bi se u doba epidemije pomoglo najugroženijim skupinama te izmjene zakona o dječjem doplatku.  Na konferenciji za novinare predsjednik SDP-a Davor Bernardić predstavio je Paket interventnih mjera u području socijalne zaštite. Bernardić kaže da je Vlada prekasno reagirala na situaciju u vezi s koronavirusom te stoga dodaje da Hrvatskoj prijeti gospodarska katastrofa.

-
Hrvatska uopće nije iskoristila europske fondove. Taj postotak iskorištenosti je mizeran. A upravo su nam europski fondovi instrument koji možemo iskoristiti u prevladavanju ove krize. Hrvatska to nije učinila, ali SDP to planira učiniti, pogotovo zato što će dio tih sredstava iz europskih fondova moći biti stavljen na raspolaganje onome što mi predlažemo, a to je fond solidarnosti za one koji su najugroženiji posljedicama pandemije, odnosno virusa COVID-19, rekao je Bernardić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!